01 February 2010

Luulelt ka sõna sekka

Nagu selgub, on maailm palju suurem, kui seni arvasin. Olen Ameerikas. Ja kui hõlpsasti siia kohale saab (põhimõtteliselt nagu bussiga Tartust Tallinnasse): istud ainult lennukisse, siis vahetad selle teise, suurema vastu, lendad 9 tundi ja oledki kohal. Kui nüüd aga vaadata teisest küljest, et kui veel mõni tund lennata, ja siis veel mõni, ongi maakeral tiir peal. Maapall on üpris tillukene.

Reedel meid võõrustanud sügisene Washington sadas laupäeval paksult lund täis. Lund tuli mitu tolli ja meie oma hotellitoast välja ei läinudki. Pühapäeval olid taas plusskraadid ning lumi sulas ja vesi voolas nagu meil märtsis. Aga maad ei värvinud valgeks mitte ainult lumi - kohalikud olid kõnni- ja sõiduteedele tonnide kaupa soola raputanud. See avaldas mulle sügavat muljet - nagu vana hea labori reaktiivikapp oleks kõnniteedele laiali puistatud!
Samas õitsesid lume sees viimased võõrasemad, aga rohetas ka luuderohi, seda ma küll poleks uskunud, et ta nii palju külma kannatab. Ilma lehtedeta puud on mulle üsna võõrad, vahvad on igihaljaste lehtedega suured puud, keda ka nägupidi ei tunne - mis teha, vilets kodutöö!
 
Nii et lumi oli, aga mitte sellisel hulgal, nagu kodu-Eestis jätkuvalt näib olevat. Ei julge mitte Postimeest sirvidagi. Ei tea, kas sellise lumehulga üle rõõmustajaid on juba vähem kui neid, kes torisevad? Mõned potentsiaalsed suusatajad redutavad igatahes Washingtonis ja homme varahommikul lähevad taas Kongressi Raamatukokku.