21 July 2010

10 viimast päeva

Nii ongi - 2/3 kavandatud ajast saab täna läbi. Polegi väga hull seis. Muidugi ei jõua kogu Kongressi raamatukogu läbi lugeda või ümber pildistada. Midagi siiski, ehk kulub hiljem ära. Kõige tähtsam, et on mitu mõtet, kuidas seda kõike kasutada. Väga hullusti ei pea pingutama. Reedel teen veel küll asja arhiivi ja see võtab enam aega. Raamatukogus käin lahedamalt. Hommikul jõuan teha umbes 2 tunni jagu sörki, pesta, süüa ja siis rahulikult u. 10.30 kohale jalutada + lõunapaus ja juba enne viite lasen jalga.
Eelmine nädalavahetus oli päris lõbus. Laupäeval käisid kohalikud eestlastest juhu- ja ehitustöö mehed aias pidu panemas, olid päris lõbusad ja teravmeelsed. Üks pere, kes New Yorgist tuli, oli pisut vanem ja teistsugusem. Nendega käisime veel pühapäeval ühe järve ääres, vesi oli u. 30 C või veel enam.
Nagu eestlaste seas ikka kohane, levis tolle maavärina kohta hoopis teine versioon. Nimelt asus selle epitsenter suurel alal, mis on sõjaväe käes ja salastatud. Pole välistatud, et seal tehti mingi katse või juhtus midagi tõsist, mille kohta ametlikku teadet pole.Sedapuhku siis nii palju, loodetavasti kehtib ikka maavärina variant, muidu mine teist veel kuhugi otsima.