20 May 2012

Arhiivitüdimus

See arhiivist tüdinemine hakkab tulema. Seda mitmel põhjusel: estieks on kõike liiga palju, teiseks ei suuda ikka veel päris hästi ise orienteeruda ja kolmandaks tahaks ikka palju enam kui jaksan. Mõned töötajad olen ilmselt ära väsitanud, sest näin võimatut tahtvat. Eriti isikuarhiivide (toimikute) osas, mida polevat. Tean aga, et leidub, sest olen ise kogemata mõne peale sattunud.
Lisaks muutus kogu nädal rutiinseks: äratus kell 6.30, 1 tund jooksu, 45 min. hommikutee + habeme ajamisele jms, u. 2 tundi arhiivini, lugemine-pildistamine, 1.20 - 1.50 päeva parim osa ehk lõunapaus, 19.30 tagasiteele, 1-2 tundi tehtu kopeerimisele ja korrastamisele, paar sõna kirjutda ja taas magama.
Õnneks otsustasin laupäeval hoopis linnatiiru teha. Sain osa Apple-poe tohutust sagimisest ja uue I-pad-i vaimustusest, aga lisaks kohe kõrval asuva Georgetowni ülikooli lõputseremooniast. Sealne vormiriietus oli eilse päeva kohta päris karm. Tumedat hõlstid ja mütsid koos u. 30 kraadisega kuumaga. Kõigile lähedalolijatele jagati küll kogu aeg vett. Mina siiski päris lõpuni ei viitsinud kuulata. Liiga pidulik ja lõpetajaid liiga palju. Silma torkas küll suhteliselt ühtlaselt kahvatu nahavärv. Teadagi - kunagine (ja osaliselt tänini) tulevaste diplommatide ettevalmistamise keskus.