05 February 2010

Ilma paanika!

Eile, neljapäeva õhtul juhtus midagi kummalist. Mul on eelmisest korrast kliendikaart poeketile, millest üks asub hotellist minnes kohe kõrvaltänavas. Nimeks tal Safeway ehk siis kerge, tagatud (või hoopis libe?) tee (võimalus). Eile seal küll midagi kerget polnud. Kõigepealt polnud saada ühtegi korvi ega käru. Pärast ühe korvi näppamist selgus, et ainult leiva ostmise sooviga ei oleks pidanud sinna poodi minema. Saime üle mitmete aastate hästi pikas sabas seista, sest pood oli rahvast nii paksult täis. Midagi oli juhtunud või juhtumas!
Alles vastu hommikut, kui kõrvaklapid pähe panin, sain teada, milles asi. Nimelt hoiatati raadios ja TV-s juba eile, et tulemas on suur lumetorm. Täna ei töötanud kõik ümbruskonna koolid, sest torm pidi algama hommikul umbes kell 10 ja kestma kuni laupäeva õhtuni. Oodati hästi kõva tuult ja lund u. 60 sm!
Meie ei lasknud end siiski segada ja läksime raamatukokku. Paraku lähenes kohe üks uje mees ja teatas, et nad sulgevad täna juba kell 1. Varsti toodi lauda ka kollane 4A leht, kus põhjus kirjas. Sellest lihtsalt tuli pilti teha - lugemissaal suletakse ilmastiku tõttu!?
Kogu raamatukogu - välja arvatud söögituba - pandigi kell üks kinni. Lasime siis veel heal maitsta ning läksime samuti välja seda kerget lumesadu vaatama. Nüüdseks (kell 15.30) on sadu küll pisut tihedamaks läinud, aga erilist tuult pole, ilm on jätkuvalt soe ja lumi sulab kohe ära. Loodetavasti läheb lõpuks ikka pisut tõsisemaks kah, muidu oleks kogu see paanika väga naljakas. Meie ostsime metroo lähedalt kauplusest küpsiseid jms ja ootame põnevusega, mis edasi saab.