06 February 2010

Siiski, siiski!

Paistab, et siin ollakse põhjalikud ja järjekindlad. Tuult küll ei anta tormi jagu, aga lund piisavalt. Õhtul tuleb vist küll päris talveunne jääda. Hotell hakkab parajalt mõnusaks koopaks muutuma. Oleme õnneks viimasel ehk kolmandal korrusel. Seepärast on veel lootust homme kuidagi liikuma saada. Paraku pole suuski ega kelku kaasas. Tuleb lihtsalt nautida vaadet aknast. Lumesadu jätkub täie hooga:

"Torm" läbi?

 See pidi tulema viimase 100 aasta suurim lumetorm. Võrdluseks näidati pilte 1920. aastate algusest, mil samuti palju lund juhtus olema. Praegusel hetkel hakkab taevas kohati heledamaks minema ja sadu on suhteliselt hõre. Tormi tähtsaim osa - tuul ilmselt jäigi tulemata. Polnud teisest öösel midagi kuulda. Nüüd pole üldse midagi kuulda. Sõidab vaid mõni üksik auto. Lennud on tühistatud või homseni edasi lükatud. Lund on päris palju.
Pildi tegin hotelli aknast. Need kuhjad seisavad peenikese raudlati peal, mis rõdu ääristab. Peab õue kontrollima minema, aga poolt meetrit ikka vist veel ei ole. Vaevalt õhtuks enam uute rekorditeni ka jõuab. Homseks on lubatud juba lauspäikest ning soojenemist. Magasime sajandi tormi paraku maha, aga vähemalt seda sai põhjalikult tehtud.