03 February 2010

Taas Luule siin!

Oleme nüüd 3 päeva korralikult "tööl" käinud: hommikul metrooga teisele pole Kapitooliumit Kongressi Raamatukokku ja kui kell 5 seal tööpäev ära lõpetatakse, siis suurema või väiksema ringiga, aga "koju" tagasi.
Eerol oli eelmise siinolemise kogemustest ja tervisliku eluviisi harrastajana kinnisidee, et raamatukogus hakkame käima jalgsi. Aga reaalsus on kevadtalvine ilm, täna hommikul näiteks taas paks lumi, mis õhtuks sulanud oli ja olematud kõnniteed. Tõepoolest, mulle on räägitud, aga ma pole uskunud - kesklinnast kaugemal pole kõnniteid!
Metroo on omaette vigur. Pean silmas just sõidu eest maksmist. Seda tuleb õppida ja sellega tuleb harjuda. Pileti hind sõltub läbitavast vahemaast (muutub 5 sendi kaupa iga paari peatuse tagant) ja ajast (tipptundidel kallim, keskpäeval ja hilisõhtul veidi odavam. Näiteks meie Rosslyni peatusest raamatukokku sõitmine maksab $1.95, keskpäeval ca 1.35$. Ja pileti peab ostma jaamas enne sisenemist, näitama automaadile ning alles hoidma, kuni metroost väljud, siis aparaat neelab pileti ära ja ütleb: täpselt paras raha! Meil tekkis kahtlus (tuleb kontrollida võib oskab keegi kommenteerida?), et sellele papitükile, millele 2 pandakaru peale on joonistatud ja mida metroo piletiks nimetatakse, saab rohkem raha ka peale laadida. Igatahes kui oma peatusest mööda oled sõitnud, siis pead maa alt väljumiseks raha juurde maksma!
Nagu öeldud, olen kaks ja pool päeva Eeroga sama laua taga oma füsioloogia käsiraamatut tudeerinud ja täna otsustasin õhtupooliku linnas ringi vantsida. Kohtasin palju oravaid, nägin inimesi eriilmelisi, autosid ja suuri maju, mõned olid isegi ilusad. Fotokat mul kaasas polnud, see on Eero töövahend, eks nädalavahetusel saab üht-teist ka pildistada. Pealegi tõrgub meie hiir /sinihammas on vist naljahammas/, nii et pilte siia jutu juurde praegu ei tule. Teinekord jälle!