30 January 2010

Tagasi!

Eesti karmist kliimast sai villand. Lisaks oli oht, et sealne ilm muutub peatselt liiga heaks ja kipun ülearu suusatama. 28. jaanuari pärastlõuna tervitas Washingtonis mõnusa päikesega. Ülelend oli pikk - Kopenhaagenist 9 tundi + 2 sinna Tallinnast ja vahepeal veel 3 tundi tukkumist sealsel lennuväljal. Kõik ameti-isikud, kellega kokku tuli puutuda, olid mõnusad; eriti passikontroll Washingtonis, mida pisut pelgasin. Olin siit lahkunud ilma, et keegi oleks minu passi mingit märget teinud! Aga kuna nüüd oli mul uus pass, siis ei märganud keegi midagi.
Siinne päikesepaiste on siiski petlik. Väljas on suhteliselt jahe, eriti tugeva tuule tõttu. Eilne jalutuskäik ühest linnaservast teise osutus päris karmiks katsumuseks. Olles juba peaaegu USA patrioot, tuli retke alustada USA sõdade monumendi juurest Arlingtoni kalmistu kõrval - tegelikult asub lihtsalt hotell siin. Õnneks tuli raamatukogu vahele ja seal sai paar tundi soojas olla. Tegime Luulest ka ametliku lugeja.
Tänane ilmaennustus oli ootamatu, aga näib tõeks saamas. Washingtoni lubati õhtuks kuni 6 tolli paksust lumekihti, kuigi eile polnud veel tibagi. Homseks ja ülehomseks aga taas kuni 10 kraadist sooja! Täna-homme tuleb siis lihtsalt ära oodata, esmaspäevaks valmistuda ning mõned ametlikud ja poolametlikud kirjad kirjutada ja lumetormi nautida. Vaatel hotelli aknast pole väga vigagi. Siin on soe, teenindus päris hea ja kõik kokku mitte üle mõistuse kallis.

1 comment:

  1. no alumise pildi järgi otsustades on ilm täpselt samasugune, mis siin. Jõhker lumetuisk :P

    ReplyDelete