13 February 2010

Asjalik laupäev

Toredat sõbrapäeva kõigile selle päevaraamatu lugejatele! Siinpool on see nagu jõulud kingituste, eriti kallite KAY ehete reklaamimise ja vist ostmise aeg.  Piisab ka südametest ja veinidest vms.
Mitu päeva on vahepeal raisku läinud, nüüd ei saanud niisama lihtsalt raamatukokku minemata jätta. Lugemissaalid on küll suletud, aga erisaalid, sealhulgas mikroformide oma avatud. Sellest süsteemist hästi aru ei saa, miks on nii parem? Mind huvitavad mikrofilmid polnud paraku kuigi hea kvaliteediga. Nii juhtub sageli filmitud ja mõnikord ka skäneeritud värgiga. Eestis ollakse agarasti sama teed minemas. Mina pole päris kindel, et see on parim. Aga veel mõneks kuuks (aastaks) jätkub siin kirjandust ja muid allikaid, kuhu nägemist kulutada. 
Kuuldavasti polnud terve päev kestnud poodide ring kah väga palju tulukam. Sama hinnaga nagu Eestis pole siin mõtet palju kokku osta - mõttetu ja tülikas vedada ning ega see Idarannik kuigi odav piirkond pole. Pühapäev ja isegi esmaspäev on taas vabad. Nad on ühe riikliku püha veel leidnud - George Washingtoni sünnipäeval peavad riigiasutused ja muidugi ka raamatukogu jälle kinni olema. Kuigi on teada, et ega see 15. veebruar päris õige päev tähistamiseks polegi. Olgu, tuleb siis skaipida ning muid asju taas arvuti abil ajada.

No comments:

Post a Comment