27 February 2010

Pikk jalutuskäik

 Eile, reedel u. kell 15.50 sai minu nn teaduse tegemine otsa. Arhiivis lähenes nädalalõpp ja nad keeldusid minu viit viimast toimikut enam välja toomast. Muidugi oli minu viga, et nõude esitamise hetkel oli mul veel enam kui 10 suurt karpi käes. Jäin tagasiandmisega hetke hiljaks. Nii jäigi ühe toreda ameerika koloneli isiklik toimik üle vaatamata. Õnneks on kõike muud piisavalt palju ja vähemalt 3-5 korraliku artikli materjalid kindlasti olemas.  Kes küll jaksaks need läbi vaadata ning lugudeks teha?
Eile oli veel hästi tuuline ja jahe ning hoiatus uueks lumetormiks õhus. See jäi õnneks Washingtonis tulemata. 
Luule: sellegipoolest oli nii kõle ilm, et mina vaatasin üle ilusaid sooje kohti. Olgu siin selle illustratsiooniks pilt botaanikaaiast, kus oli parajasti orhideede näitus.

Eero jätkab: Homme varahommikul kavatseme bussiga ligi 300 km põhja poole st New Yorki sõita. Praegu just teatavad uudised, et seal on viimase saja aasta rekord ja Central Park'is üle 40 cm lund! Lapsed kelgutavad ning teevad lumememmesid. Eks pühapäeval, Eesti aja järgi alles õhtupoolikul saame teada, kas meid ikka sinna kohale viiakse. Otsustasime minna bussiga, aga pole kindlad, kumb on parem vahend - rong või buss. Olulisem on ikka see, et sealt reede varahommikul tagasi lennukile pääseme.
Tänast väga ilusat ja ainult kohati tuulist ilma Washingtonis kasutasime Arlingtoni sõjaväe kalmistu läbijalutamiseks. See on päris tubli tegemine. Põhjaservast kuni Pentagonini mitu kilomeetrit ja umbes sama laiust. Lisanduvad künkad ja mitte sugugi otse käivad teerajad. USA armee on ikka väga suur ja ta on päris palju sõdinud. Pealegi pole mitte kõik sõdade ja armeega seotud inimesed siia maetud. 
Planeering on küll sümboolselt omapärane. Ühel pool kalmistut kõikides sõdades langenud ameeriklastele püstitatud mälestusmärk ja teisel pool Pentagon ehk USA kaitseministeeriumi peamine keskus.

No comments:

Post a Comment