27 July 2010

Uus kogemus

Käisin laupäeva hommikupoolikul veel kord loomaaias ja kohvikus (poes). Võrreldes talvega on rohelist nuidugi tunduvalt rohkem. Selle koha peal on maastik üsna huvitav ja lisaks on teda veel "metsikumaks" kohandatud. Loomadel on seal vist päris hea ümberringi liikuvaid inimesi vaadata. Kui talvel kaslased jooksid lumes ringi, siis nüüd olid neil seljad vastu varjulist müüri ja ega nad eriti viitsinud pead tõsta. 

Inimesed nautisid kõige enam jalgradade kõrvale üles pandud peent vihma või pigem udupilve tekitavaid seadmeid. Lõbusam oli elevandi juures, kes näitas oma ujumisoskust. 

Mulle endale meeldis hoopis sipelgakaru, keda vist vähesed üldse oma nurgas märkasid. Selle loomaaia uhkus - pandad valmistasid aga pisikese pettumuse. Kogu aed on nende jaoks kohandatud. Pambused kasvavad igal võimalikul ja võimatul kohal. Nemad aga istusid samas majas ja peaaegu sama koha peal, kus talvelgi. Natuke olid end liigutanud, sellest võib arvata, et nad on ikka elus. Inimesed rõõmustasid nende üle siiski samamoodi ja kogu aeg pildistasid.

Pühapäeval juhtus see, mida ma kartsin juba oma ühes esimestest märkmetes, kui eelmisel aastal siia saabusin. Neil jookseb neid juhtmeid igal tasandil ja erisuguseid. U. kell kolm läks mul toas ootamatult nii pimedaks, et pidin tule põlema panema, enam ei näinud arvutitki. Siis käis kaks kõva pauku ja algas hästi kõva tuul, vihma ja igasuguste okste, lehtede jms sodi sadu. Kerge, u. pooletunnine torm käis üle. Mina ja terve kogu linnaosa (hinnanguliselt u. 100 000 inimest) jäi ilma elektrita. See oli ära kaks päeva järjest. Õnneks oli pühapäeva õhtu, seepärast räägiti raadios ainult kahest suuremast kokkupõrkest. Asi nimelt selles, et vool kadus ka väga suurte teede ristmike valgusfooridest.
Õnneks läks ühtlasi u. 5-7 kraadi jahedamaks ja kõiki aknaid lahti tehes sai päris hästi öösel magatud. Konditsioneer ärkas ellu alles täna hommikul. Seepärast ei saanud ka raamatuid kodunt ette tellida ja võtsin arvuti täna raamatukokku kaasa. Hullem lugu see, et aeg saab varsti jälle otsa.

1 comment: