07 September 2009

energiast

See pole esimene kord siin olla, jätkuvalt äratab imestust, kuidas nad saavad hakkama nii paljude elektripostide ja nii madalal rippuvate juhtmete, kaablite jms. Masinad on suured, neid on palju ja ilmselt mõned ka üsna kõrged. Lisatud pilt minu ööbimiskohast. Päris kesklinnas muidugi sellist pilti ei näe, aga keskmise või teise? või mitmenda? ameeriklase elurajoonides vist üsna tavaline.

Eestist ostetud arvuti jm tehnikaga saab ruumides kenasti hakkama, nende adapterid on kohaldatud. Lisaks on vaja ainult pistikusse pandavat pisikest vahelüli, sest augud on pikergused, mitte ümargused.

Energiat kasutatakse üldse üsna ülevoolavalt. Autod on tänavapildis sama suured või natuke suuremad kui Eestis. aga neid on muidugi sadu kordi enam. Galloni bensiini võib saada hinnaga u. 2.53 kuni 2.75 $, mis kroonides teeb vist ca 8-10 kr liitri pealt. Seda näib voolavat päris lahedalt. USA nn ökoloogiline jalajälg on vist tõesti pirakas ja pole ime, et ei kiirustata Kioto jms protokollidega. Mis siin juhtuks, kui bensiini hind tõuseks homme näiteks Eesti tasemele?

No comments:

Post a Comment