08 February 2010

Täielik halvatus!

Olukord on siin küll vist harjumatult raske - ajaleht kinnitas eile, et Dulles'e lennuväljale sadas 32 tolli (80cm) lund ja mujale on ka tõesti vähemalt 50 cm tulnud. Aga Eesti mõistes mingit tuisku küll polnud. Pealegi oli kõik juba vähemalt ööpäev ette ennustatud ja inimesed ning masinad valmis. Peale meie muidugi, aga midagi erilist nagu ei juhtunudki - esimene pilt on tehtud reede hommikupoolikul ja teine pühapäeval.
Reede lõuna ajal polnud küll mingit põhjust inimesi raamatukogust välja visata! Mis sellest, et tehti kahe viimase sajandi rekord. Veel enam on Washingtonis lund olnud viimati 18. sajandi lõpul! Praeguseks on juba esmaspäeva pärastlõuna. Nii eile kui täna on olnud ilus selge, päikeseline ilm. Paar kraadi külma ehk vabandab, aga kogu elu on ikka veel täiesti halvatud. Lennuradasid pole veel täiesti lahti saadud. Metroorongid maa alt välja ei lähe, need ja bussid sõidavad väga harva ja vaid üksikutel lõikudel ning liinidel. Koolid ja isegi ülikoolid! ei tööta samuti.
Eile hilisõhtul ei taibanud kontrollida, mida Kongressi raamatukogu koduleht kuulutab. Rumalast peast ei teinud seda ka hommikul. Miks mitte välja minna, kui seal nii ilus ilm. Seepärast sai end kell seitse vägisi üles aetud ja metroo peale kiirustatud. Juhuslikult oligi üks õigele poole minev rong ees. Alles raamatukogu juures tulid kollased paelad ja mõned mustad mehed vastu, kes seal treppe ja kõnniteid puhastasid või üle puhastasid, sest ukseni saamiseks ei pidanud jalgu küll lumiseks tegema. Ukseni tuli minna, sest ikka veel ei uskunud seda meest, kes kinnitas, et täna on raamatukogu suletud. Siiski - ükski uks lahti ei käinud ja nii tuli koju tagasi vantsida. 
Muuseumid ega shoppamine ei sobinud asenduseks samuti, sest isegi suuremad kaubanduskeskused ning ammugi muuseumid jäid samuti suletuks. Selle peale peaks küll tasuta suuski, kelke või vähemalt lumelabidaid jagama! Võiks neil ajaviiteks aidata oma autosid välja kaevata. Aga ärme Eestis enam väga kaua Ameerika suunas läheme! Heaolu eest hoolitsemine võib kiiresti tüütavaks muutuda. 

1 comment:

  1. See autoderivi mulle meeldib, teie auto oli umbes samasugune, enne kui ma selle välja kevasin :P

    ReplyDelete